Drink ecologisch met deze handige avocadorietjes

Drinken we binnenkort allemaal met deze ecologische rietjes? Wel als het van het Belgische bedrijf Biofase afhangt. Niet van plastic, niet van karton, niet van bamboe, wel van… avocadopitten!

We blijven maar plastic gebruiken. Al worden er alsmaar meer projecten gelanceerd om niet-recycleerbare voorwerpen uit onze maatschappij te bannen.

Het Belgische bedrijf Biofase maakt uit van een essentiële wereldwijde beweging die niet alleen maar de ecologische voetafdruk beoogt kleiner te maken, maar dat ook wil doen met kwalitatief hoogwaardige topproducten die de consumenten tot aanschaf motiveren omwille van veel meer dan enkel hun lage milieu-impact.

Innovatie, creativiteit en het verlangen naar een betere toekomst zijn dan ook waarden die Biofase hoog in het vaandel draagt.

Om het bestek, de borden, de verpakkingen, en de rietjes van Biofase te ontwikkelen, wordt er beroep gedaan op avocadopitten. Daarvoor moet je in Mexico zijn, waar men omwille van de populariteit van avocado met een gigantisch probleem zit: 45% van de productie situeert zich in het land van de sombrero.

  • Maakt gebruik van agrarisch afval en niet van, bijvoorbeeld, aardappelen of maïs
  • Gepatenteerde en dus ook betrouwbare technologie
  • Veel steviger dan andere alternatieven omwille van de verbinding tussen biopolymeren van avocado en synthetische organische verbindingen
  • Structuur blijft behouden, zelfs bij warme dranken of warm eten
  • Beduidend goedkoper dan glas of metaal
  • Moet niet achteraf gereinigd worden

Dat ook onze horeca zich zelfs tijdens deze coronatijden wilt inzetten om milieuvriendelijk te werk te gaan, toon zich in het feit dat er binnen nauwelijks 1 jaar tijd reeds in meer dan 1.500 horecazaken producten van Biofase worden gebruikt.

Ook de takeawaysector, die momenteel een ongeziene groei kent, haalt heel wat voordeel uit het gebruik van de emballage van Biofase. Die is namelijk heel wat steviger en consistenter van structuur dan de flinterdunne kartonnen doosjes of het papier waar nu jouw eten doorgaans in aangeleverd wordt, terwijl verpakkingen die schadelijk zijn voor het milieu al helemaal niet meer hoeven gebruikt te worden.

Vanzelfsprekend richt Biofase zich op de horeca, bedrijven en organisaties, maar de bestekken, rietjes, borden, en verpakkingen zijn ook beschikbaar voor de gewone consument.

Related Posts

© 2021 DLBV.be - Theme by WPEnjoy