Evi Hanssen verknocht aan de stad

Evi Hanssen werd in 1978 geboren in Halle-Zoersel, daar liggen haar roots. Al zal je Evi niet zo vaak in haar geboortedorp meer vinden. Evi woont al jaren in Antwerpen en daar voelt zij zich goed.

Tijdens een interview met het blad ‘Goesting’ vertelde Evi eerder dat er zelfs een groot verschil is tussen Halle-Zoersel en Zoersel. ‘Er staan zelfs geen verkeerslichten. Ik heb veel buiten gespeeld, op staat, met mijn broers. We speelden de Tour de France en supporterden voor de voorbijrijdende auto’s. Of we dwaalden rond. Als ik terugkwam van een fuif van de scouts, dan fietste ik ook gewoon op mijn eentje naar huis, op eenzame baantjes tussen de weilanden.”

Dat is natuurlijk al een hele tijd geleden. Evi Hanssen ging in de jaren 90 met plezier uit, liefst tot een gat in de nacht. ’s Nachts alleen naar huis rijden met de fietsen" 584 target="_self">fiets, dat doet de jeugd van tegenwoordig steeds minder vaak. Onze maatschappij is minder veilig geworden, op vele vlakken. Zelfs in Halle-Zoersel gaat het er vandaag de dag net iets anders aan toe.

Evi Hanssen volgde haar lager onderwijs in een katholieke dorpsschool, ook in Halle-Zoersel. Maar met de overstap naar het middelbaar onderwijs, kwam er een grote switch. Van het kleine Halle-Zoersel ging het naar de stad Antwerpen, de grote stad Antwerpen. Daar woont Evy al vele jaren. Terugkeren ziet zij zich niet meteen doen. “Mijn drie broers hebben het wel gedaan, ik niet. Af en toe denk ik wel eens dat een grote tuin leuk zou zijn. Ik woon hier graag. Het Hof Van Leysen is een leuk parkje, dat is vlakbij. Mac en Scout, de zonen van Evi, gaan nu soms alleen. Ik kom dan even later, dat vinden zij geweldig.”

Evi is een stadsmus geworden en daar is niets mis mee, integendeel.  Vanuit Antwerpen maakt zij al jaren radio, meerbepaald voor JOE. Thuis ontvangt Evi Hanssen op zaterdag bekende Vlamingen voor een ontbijt, een babbel en een confrontatie met zichzelf. Om nadien eventueel te gaan shoppen.

De stad Antwerpen bruist sfeer uit, sfeer waar Evi Hanssen hopelijk nog jaren van mag genieten.


Related Posts

© 2021 DLBV.be - Theme by WPEnjoy