Betaal contactloos dankzij Belgisch armbandenmerk Gemini

Het Belgische Gemini ken je van hun populaire parelarmbanden voor mannen. Maar nu ook van de eerste handmade in Belgium armband waarmee je contactloos kan betalen. Fashion meets banking! Letterlijk, want er zijn verschillende stijlvolle varianten. En handig, want sinds de coronacrisis betalen we met z’n allen liever mobiel. Dankzij een ingebouwde chip betaal je volledig contactloos en tot 50 euro zelfs zonder pincode. Hiervoor werkt het merk samen met een Belgische grootbank die in juni bekendgemaakt wordt. Maar ze zien het groots want tegelijkertijd lanceren ze een testproject in Zweden en Noorwegen waarna ze nog verder willen uitbreiden. Dragen we binnenkort allemaal een bankkaart rond onze pols?

Sinds de coronacrisis zit contactloos betalen enorm in de lift. En daar speelt het Belgische armbandenmerk Gemini op in met de lancering van hun smart jewelry. Dit slimme broertje van Gemini’s klassieke parelarmbanden is uitgerust met een chip. Zo kan je contactloos betalen aan een betaalterminal. Onder de 50 euro zelfs zonder pincode. Deze stijlvolle armband vervangt dus je klassieke betaalkaart. Je portefeuille bovenhalen aan de kassa? Niet meer nodig! Dat maakt winkelen niet alleen praktischer, maar ook veilig en hygiënisch want voor kleine bedragen maak je geen contact met de terminal.

Het is Gemini’s leuze voor dit project. En dat is geheel terecht. De armbanden zijn niet alleen superpraktisch, ze zien er ook fantastisch uit. Knappe lederen exemplaren in verschillende kleuren. Voor ieders stijl dus! Gemini begint met een kleine collectie, maar voorziet tegen eind 2020 een uitgebreide collectie. En net als de andere armbanden van het merk gaat het ook hier niet om een unisex lijn, maar om een mannenlijn. Maar vrouwen, niet getreurd: later op het jaar komt de eerste vrouwelijke slimme armband eraan.

“We spelen met deze innovatie in op de trend om contactloos te betalen. Smart jewelry is namelijk nog nieuw dus wilden wij graag uitpakken met de eerste Belgische variant. En het moest uiteraard een stijlvolle armband zijn dus daar hebben we ook veel aandacht aan besteed”, vertelt CEO Arne Schelkens.

Gemini is een op en top Belgisch merk dat met zijn smartline een nieuwe stap zet. Hierachter schuilt een succesverhaal want ze worden gesteund door een Belgische grootbank die in juni bekendgemaakt zal worden. En ze hebben internationale plannen. Tegelijk met België lanceert Gemini namelijk een testproject in Zweden met SEB en in Noorwegen met Nordea.

“België en Scandinavië zijn onze testregio. Maar we zijn momenteel actief in 14 landen om onze smartline uit te breiden”, verklaart Schelkens.
Extra mooi is dat het armbandenmerk, net als voor de andere collecties, samenwerkt met lokale partners. Zo worden de armbanden gemaakt in sociale ateliers in Hasselt Lier en Wallonië. Hiervoor kregen ze in 2018 van Unizo de Provinciale Handmade in Belgium Award.

Related Posts

© 2021 DLBV.be - Theme by WPEnjoy