Olga Leyers ontwerpt eigen kledinglijn: “ik draag niets liever dan korte rokjes”

Olga Leyers bracht dit najaar haar tweede kledingcollectie in samenwerking met Zeb uit. De 23-jarige Leyers-dochter mikt vooral op haar leeftijdsgenoten met haar modecollectie maar spreekt ook de wens uit dat “iedereen stuks uit de collectie kan dragen”.

“Ik draag niks liever dan een kort rokje en laarzen. Dat zie je in deze wintercollectie”, vertelt Olga Leyers in Het Nieuwsblad over haar collectie LABOLTCH. “Verder is de collectie vooral een scrapbook van herinneringen en dingen die ik leuk vind. Het is een zeer uiteenlopende collectie.”

Dat de collectie zo uiteenlopend is, komt ook omdat het de eerste echte upcycling-collectie van Zeb is. “Ik ben supertrots om hieraan te mogen meewerken”, klinkt het bij Olga Leyers die volledig doorbrak dankzij haar deelname aan De Slimste Mens ter Wereld.

Upcycling betekent dat er voor de collectie van Olga Leyers geen nieuwe stoffen zijn geproduceerd. “We zijn in de depots en kelders van de leveranciers in Turkije gedoken om te kijken wat er allemaal voorhanden was. Van sommige stukken bestaan dan ook drie verschillende varianten omdat bepaalde knopen niet voldoende voorradig waren”, verduidelijkt Olga in Het Nieuwsblad.

Olga Leyers geeft toe dat duurzaamheid een belangrijke reden was om voor Zeb te kiezen. Toen de winkelketen haar benaderde om samen te werken, polste Olga meteen naar hun ecopolicy.

“Ik merk dat mijn doelpubliek daar wel mee bezig is. Je kan jongeren niet zomaar fast production meer verkopen. Vintage- en tweedehandskleding kent een steeds groter succes”, geeft Olga Leyers toe in Het Nieuwsblad.

Related Posts

© 2021 DLBV.be - Theme by WPEnjoy