7 onverwachte voordelen van knoflook – dit wist je nog niet

Niet iedereen is fan van knoflook omdat het je een stinkende adem geeft. Maar wist je dat knoflook ook heel wat gezondheidsvoordelen biedt? Al sinds de oudheid wordt knoflook gebruikt om verschillende medische aandoeningen te behandelen. En de moderne wetenschap heeft die oude wijsheden enkel bekrachtigd…

7 gezondheidsvoordelen

Zo kan knoflook je bloeddruk verlagen. Hart- en vaatziekten zijn nog steeds verantwoordelijk voor het overgrote deel van de overlijdens ter wereld, en een hoge bloeddruk (hypertensie) ligt vaak aan de basis van hartproblemen.

Knoflook boost ook je immuniteitssysteem waardoor je beter beschermd bent tegen virussen en bacteriën. Wetenschappelijk onderzoek wees uit dat een dagelijkse inname van knoflook niet alleen beter beschermd tegen verkoudheidsvirussen, maar word je alsnog ziek dan zal je sneller genezen. Heb je daar geen stinkende adem voor over? Er is meer!

Knoflook zorgt ook voor een verbetering van je cholesterolwaarden. En vooral de ‘slechte cholesterol’ (LDL) gaat naar beneden wanneer je regelmatig een teentje knoflook nuttigt.

Het bolgewas bevat ook heel wat antioxidanten die onder meer Alzheimer en dementie voorkomen. De antioxidanten beschermen je ook tegen vrije radicalen waardoor het verouderingsproces vertraagd wordt en je minder last hebt van oxidatieve stress…

Het verorberen van wat knoflook of het innemen van een knoflooksupplement zal je lichaam ook ontgiften. Zware metalen kunnen je organen beschadigen en knoflook zorgt ervoor dat je lichaam die zware metalen sneller afdrift.

Een zesde voordeel is dat knoflook heel voedzaam is, maar toch weinig calorieën bevat. Bovendien bevat het ook heel wat vitamines, zoals vitamine C, B6, selenium, calcium, potassium, ijzer en een resem andere.

Maar misschien wel hét belangrijkste voordeel van knoflook is dat het bijzonder lekker is én gemakkelijk op te nemen is in je eetpatroon. Koken met knoflook, dat is niet zo moeilijk.

En jawel, die slechte adem moet je er bijnemen, maar weegt dat niet op tegen alle gezondheidsvoordelen die we hier hebben opgesomd? Aan jou om te oordelen…

Related Posts

© 2021 DLBV.be - Theme by WPEnjoy