4 cruciale tips om gelukkiger te worden

tips-om-gelukkiger-te-worden

Hoe gelukkig ben jij? Zoek jij manieren om positiever in het leven te staan? Deze vier cruciale tips zullen je helpen jezelf én anderen gelukkiger te maken.

Leo Bormans schrijft boeken waarin hij mensen tips geeft om gelukkig in het leven te staan. Geen zweverige, spirituele beschouwingen, maar inzichten gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek van meer dan 100 experts in hun vak.

De auteur heeft wereldwijde bestsellers op zijn naam zoals ‘The World Book of Happiness’, ‘The World Book of Hope’ of “The World book of love’ en hieronder geven we zijn vier belangrijkste tips om positiever in het leven te staan…

“Geluk zit niet in dingen. Het heeft alles te maken met mensen, met elkaar gelukkig maken”

Tip 1: Hoop doet leven.

Kijk hoopvol en positief naar het leven. Een goede gezondheid, een fijne job, een liefdevolle relatie,… zijn allemaal aspecten die een positieve invloed hebben op je geluksgevoel, maar die positieve invloed zal verminderen als je er op een angstige manier naar kijkt. ‘Wat als ik mijn job verlies? Wat als ik ziek word?’

Wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat stress enkel een negatieve invloed heeft als je die stress ook ervaart als iets negatiefs. Mensen die stress zien als een motivator om ergens extra hun best voor te doen, zullen geen negatieve effecten van stress op lichaam en geest ervaren.

Tip 2: Koester vrienden en familie

Mensen zijn sociale wezens. We zijn niet gemaakt om alleen te zijn. Je ‘sociale kapitaal’ is veel belangrijker dan het financiële kapitaal dat je op je spaarboekje hebt opgebouwd.

Geluk vind je niet in de dingen om je heen, wel in de mensen die je omringen. Een afspraakje waarin je meer op je smartphone kijkt dan in de ogen van je gesprekspartner is allesbehalve de bedoeling.

Omring je ook met mensen die je versterken. Als mens neem je gedragingen over en omring je je met mensen die positief in het leven staan, dan zal dat ook een effect hebben op je eigen geluksfactor.

Tip 3: Koester de verwondering

Beschouw niets als vanzelfsprekend. Blijf je verwonderen om de wereld die je omringt. Sta eens stil bij een alledaags voorwerp en bedenk hoe wonderbaarlijk die uitvinding is.

Tip 4: Zet je ergens voor in

Stel doelen in je leven en onderneem actie om die doelen te bereiken. Lijken je doelen te groots? Deel ze dan op in kleinere, haalbare doelen om zo stelselmatig naar je doel toe te werken.

Een doel is geen droom of een wens. Een doel is iets waarvoor je actie onderneemt om het te verwezenlijken. Als je wil vermageren, zal je gezonder moeten eten en meer moeten bewegen.

Als je doel is om ‘gelukkiger te worden’ dan zal je daar ook een stappenplan voor moeten uitwerken. “Hoop kan groeien wanneer je positiviteit omzet in actie.”

En vergeet nooit dat ons geluk veel te maken heeft met het gelukkig maken van onze medemens. Vrijwilligers zullen enorm veel voldoening halen uit hun werk, ook al lijkt het voor buitenstaanders misschien dat het hen ‘niets oplevert’. Maar wat ben je met zelf gelukkig te zijn als iedereen om je heen ongelukkig is?

Wil je meer tips om gelukkig door het leven te gaan, ontdek dan hier het boek “Geluk 2.0 – The World Book of Happiness” van Leo Bormans.

Related Posts

© 2021 DLBV.be - Theme by WPEnjoy