Hoe maak je broccolirijst?

Wil je wel eens iets anders (en gezonder!) eten dan rijst? Probeer dan zeker eens broccolirijst! Het geeft je snel (en langer) een voldaan gevoel, is gezonder dan gewone rijst én is bovendien ook nog eens erg lekker!

Broccolirijst en bloemkoolrijst vormen een gezond alternatief voor gewone rijst. Uiteraard kan je beide voorgesneden kopen in een supermarkt als Albert Heijn, maar goedkoper (en verser) is het om gewoon zelf aan de slag te gaan. Het is immers helemaal niet moeilijk om zelf je bloemkoolrijst of broccolirijst te maken.

Stap 1: was de broccoli (of bloemkool) grondig en dep de groente droog

Stap 2: snij de broccoliroosjes én een deel van de stam (die is perfect eetbaar!) fijn tot rijst (je kan dit ook doen via een rasp of malen met de keukenrobot)

Deze twee simpele stappen volstaan om zelf je broccolirijst te maken. Rest je enkel nog de rijst klaar te maken. Je kan de rijst zowel koken als bakken. Of zelfs in de microgolfoven klaarmaken!

Broccolirijst is een gezond alternatief voor gewone rijst, voor aardappelen of voor brood. Maar je kan er ook inventief mee aan de slag gaan en de bloemkool- of broccolirijst gebruiken als basis voor een deeggerecht, zoals bijvoorbeeld de boden van een pizza.

Related Posts

© 2021 DLBV.be - Theme by WPEnjoy