Vegan havermout pannenkoeken zonder ei

Iedereen lust wel pannenkoeken! Dit recept alleen al doet ons watertanden. Deze vegan haverpannenkoeken zónder eieren zijn niet alleen om van te smullen, maar ook nog eens heel gezond. En handig voor mensen met een allergie aan tarwe en/of aan eieren!

Ingrediënten:

240 ml plantaardige melk (havermelk of amandelmelk)

90 gram havermeel (of gemalen havermout)

1 theelepel bakpoeder

1 snuifje zout

Een vetstof om in te bakken, bv. (kokos)olie

Eventueel:

1 theelepel kaneel

2 theelepels ahornsiroop

Recept:

Stap 1: Je deeg maak je door het havermeel, het bakpoeder, het zout en eventueel de kaneel te mixen.

Stap 2: Nadien voeg je de plantaardige melk toe en eventueel de ahornsiroop en meng en mix je tot een glad geheel wordt zonder brokken.

Stap 3: doe wat vetstof in de pan en bakken maar!

Stap 4: smullen en genieten!

Related Posts

© 2021 DLBV.be - Theme by WPEnjoy