An Lemmens: “asielhonden zijn geen zielige of verwaarloosde dieren”

An Lemmens dierenvriend VTM

An Lemmens zet zich al langer in voor het welzijn van onze dieren. De VTM-presentatrice vecht een harde strijd uit tegen broodfokkers en wil komaf maken met het slechte imago van de asielhond.

An Lemmens heeft een hart voor dieren en startte in 2013 met een opvallend project. Met haar Pin Up Pup-project probeert ze nieuwe baasjes te vinden voor asielhonden. An Lemmens vecht dan ook een harde strijd uit met broodfokkers.

Toen An Lemmens in de zomer van 2018 vernam dat een basisschool uit Putte als activiteit voor hun Roefeldag een kijkje mocht nemen achter de schermen van de Woefkesranch, een broodfokker, kon An niet anders dan in haar pen kruipen.

Op sociale media deelde ze haar ongenoegen over dit uitstapje: “Ja, daar leer je de echte wereld van de hondjes kennen”, klonk het laconiek bij An Lemmens.

An Lemmens formuleerde het als volgt op sociale media: “De gemeente Putte denkt al 15 jaar lang dat het een goed idee is om met de Roefeldag de kindjes een leuke uitstap te bezorgen naar de Woefkesranch. Dit gaat mijn petje te boven!”

“Geef het goede voorbeeld en bezoek een asiel!” klonk het bij An Lemmens. Het bericht werd massaal gedeeld en An Lemmens kon op heel wat bijval rekenen in haar strijd tegen broodfokkers…

Ook haar volgers waren het immers grondig eens dat de kinderen beter een asiel zouden bezoeken waar ze uitgelegd krijgen hoe het komt dat zoveel honden en poezen daar terecht zijn gekomen.

Uiteindelijk besluit de school de uitstap af te gelasten. Een gewonnen veldslag, maar An Lemmens wil natuurlijk helemaal een einde maken aan de broodfok, wat ze enkele jaren terug beschreef als “het fokken van puppy’s in gruwelijke omstandigheden, fokken met zieke ouderdieren en zo bijgevolg zieke pups kweken.”

Voor An Lemmens is de asielhond het alternatief: “Vaak denkt men, als het woord “asielhond” valt, aan een zielige, verwaarloosde, vuile, mishandelde en slecht gemanierde straathond. Ik wil graag komaf maken met de vooroordelen en het slechte imago van de asielhond.”

Daarom startte ze ook met haar eigen project Pin Up Pup. Met ‘Pin up Pup’ wil An Lemmens een einde maken aan de broodfok door asielhonden in een positief daglicht te stellen en een nieuwe thuis voor hen te zoeken. “Adopt, don’t shop” is haar leuze.

Toch wordt haar groot hart voor dieren niet altijd naar waarde geschat. Zo krijgt An vaak kritiek dat ze enkel uit is op extra aandacht voor zichzelf en moet ze zich vaak verweren tegen klachten voor laster en eerroof van broodfokkers.

“Ik heb alle zaken gewonnen maar moest mijn bankrekening plunderen om de advocaten te betalen. Ook nu weer moet ik op de sociale media lezen dat mijn Instagram-bericht enkel diende om zelf extra aandacht te krijgen. Mensen zie zo’n onzin schrijven, weten niet hoeveel centen ik investeer in mijn strijd tegen broodfok”, verdedigt An Lemmens zich.

An Lemmens heeft duidelijk een hart voor dieren en hoe kun je dáár nu tegen zijn?

Related Posts

© 2021 DLBV.be - Theme by WPEnjoy