Familie-actrice Jasmijn Van Hoof over haar wereldreis: “een onvergetelijke avontuur”

Jasmijn Van Hoof

Jasmijn Van Hoof beleefde een onvergetelijk, maar ook uitputtend avontuur toen ze door Centraal- en Zuid-Amerika trok. Hoe ervoer de Familie-actrice haar reis die uiteindelijk tien maanden zou duren? Jasmijn deelt alvast haar belangrijkste reistip…

Geen verplichtingen, geen beslommeringen op het werk, enkel maar quality time met je partner. Dat was het ideaalbeeld dat Familie-actrice Jasmijn Van Hoof in 2016 voor ogen had toen ze besloot met haar toenmalige vriend Wout op wereldreis te vertrekken…

Vooral uit budgettaire redenen koos het koppel voor een reis die hen door Centraal- en Zuid-Amerika zou leiden. Mexico was de startlocatie en die eerste dagen hielden Jasmijn en Wout zich nog aan een plan, maar nadien lieten ze het lot bepalen waar ze die dag heen zouden trekken…

Het koppel kreeg tips van andere reizigers en bekeken vaak pas last-minute de opties voor de dag erna. Vaak trokken ze langs toeristische hotspots, maar soms lieten ze die ook links liggen. Al verliep die keuze niet altijd zonder gevaar…

“In Guatemala zaten we in een kustdorp waar geen toeristen kwamen. We waren de enige buitenlanders, en we voelden ons er niet veilig,” onthult Jasmijn Van Hoof in Het Belang van Limburg.

Het koppel werd ook het slachtoffer van een inbraak tijdens hun reis. “Het raampje van de huurauto was ingeslagen, en alle elektro was weg: laptop, harde schijven… Al goed dat ze ons niet met een mes hebben bedreigd.”

De actrice geeft echter toe dat ze helemaal overstuur was door die inbraak. “Ik was zo down dat ik meteen naar huis wou vertrekken.” Gelukkig wist haar vriend haar te overhalen om hun reis verder te zetten…

De reizigers genoten van de prachtige natuur die Latijns-Amerika te bieden heeft. “Vaak gingen we wandelen langs ravijnen, meren, watervallen… In Bolivië zagen we dinosaurusfossielen, in Peru veel ruïnes en in Centraal-Amerika wisselden de blauwe luchten van de Caraïben zich af met vulkanen die we beklommen.”

Normaal zou het koppel een jaar wegblijven, maar Jasmijn vond dat toch iets te lang. “Na een kleine tien maanden vonden we het welletjes,” aldus de actrice. Jasmijn wou de feestdagen in familiekring vieren en het constant onderweg zijn begon te wegen.

“Als ik anderen advies mag geven: begin met een half jaar. Je kan daarna nog altijd langer blijven,” deelt Jasmijn Van Hoof een tip voor mensen die een wereldreis overwegen.

Jasmijn Van Hoof geeft ook toe dat ze bij haar thuiskomst op 20 december al snel in een winterdip belandde. “De eerste maanden was het tropisch heet, en op het einde in Bolivië hadden we nog steeds 25 graden en veel daglicht. Door de koude en donkere dagen belandde ik thuis snel in een winterdip.”

Jasmijn Van Hoof kan terugblikken op een unieke ervaring. “We doorkruisten elf landen. Een onvergetelijk, maar ook uitputtend avontuur,” noemt de actrice het in Het Belang van Limburg.

De Familie-actrice geeft ook toe dat mensen die hard werken verlangen naar vakantie: “Maar na zo’n lange reis snak ik gewoon weer naar werk,” lachte Jasmijn Van Hoof.

Related Posts

© 2021 DLBV.be - Theme by WPEnjoy