7 redenen om Parijs te bezoeken

parijs-pexels

Parijs blijft de ideale stad om te (her)ontdekken. De Franse hoofdstad heeft enorm veel te bieden en wordt niet voor niets de ‘stad van de liefde’ genoemd. En misschien wel het grootste voordeel? Vanuit Brussel ben je er op minder dan anderhalf uur! We zetten 12 redenen op een rijtje waarom je sowieso Parijs moet (her)ontdekken.

Cultuur

Het Louvre is het grootste museum ter wereld met een oppervlakte van maar liefst 14 voetbalvelden. Maar naast de bekende Parijse musea vind je er ook nog tig musea waar je nog nooit van gehoord zal hebben maar die even interessant zijn om te bezoeken.

Eten en drinken

De Franse hoofdstad heeft heel wat te bieden voor Bourgondiërs die houden van lekker eten en drinken. Parijs biedt niet alleen 70 restaurants met Michelin-sterren, maar je kan er ook genieten van gezellige bistro’s. Als wereldstad biedt Parijs ook veel meer dan louter de traditionele Franse keuken. Maar laar ons eerlijk zijn: nergens smaakt een croissant beter dan in Parijs!

Shopping

Alle grote modemerken zijn vertegenwoordigd in Parijs en de stad is dan ook het walhalla voor toeristen die houden van shopping. Maar naast de luxueuze winkels heb je ook de vele gezellige vlooienmarkten waar je je slag kan slaan.

Romantiek

Parijs wordt niet voor niets de stad van de liefde genoemd. Zonder enige twijfel is Parijs de meest romantische stad ter wereld. Ideaal om samen met je partner te ontdekken. Hand in hand kuieren langs de Seine, genietend van het uitzicht op de Eiffeltoren, of een bezoekje brengen aan de beroemde slotjesbrug Pont des Arts waar duizenden stelletjes een liefdesslotje met hun initialen op achterlieten om hun liefde te vereeuwigen.

Groen

Parijs is dan wel een grootstad, toch is er voldoende groen. Je kan je trip vullen met bezoekjes aan musea, het beklimmen van torens, restaurantbezoekjes en shoppen, maar in de zomer is het ook leuk om de vele parken een bezoekje te brengen en er wat te wandelen of te zonnen. Of wat dacht je van een heerlijke picknick met een lekkere baguette?

Strand

Parijs is natuurlijk een grootstad, maar langs de Seine wordt er tijdens de zomermaanden een kunstmatig strand aangelegd. Ideaal voor wie wat langer in de stad vertoeft en perfect te combineren met een boottochtje over de Seine.

Charmant

Parijs is een wereldstad met 11 miljoen inwoners. Iedereen kent wel de toeristische trekpleister van de Franse hoofdstad, maar Parijs herbergt ook heel wat intiemere plekjes. Zo heb je Le Marais en Saint-Germain dat oude, romantische wijken zijn met smalle straatjes, kleine boetiekjes en leuke restaurantjes.

Kortom, Parijs is een stad die zoveel te bieden heeft dat je er meermaals naartoe kan gaan en toch telkens opnieuw volledig verrast wordt door de schoonheid en diversiteit van de Franse hoofdstad.

Related Posts

© 2021 DLBV.be - Theme by WPEnjoy