Dit mag je niet missen in Zoo Antwerpen

Net naast het Centraal Station van Antwerpen kan je de ZOO vinden, één van de weinige dierenparken in het midden van een stad. Op de nationale feestdag in 1843 werd één van de oudste dierentuinen ter wereld plechtig geopend.

Met gemiddeld één miljoen bezoekers per jaar was ZOO Antwerpen jarenlang de meest bezochte Belgische dierentuin. Die titel moet ZOO Antwerpen echter al enige tijd aan Pairi Daiza afstaan.

Zoo Antwerpen is niet zomaar een dierentuin, ZOO Antwerpen doet mee aan fokprogramma’s om zo het uitsterven van bepaalde dierenrassen te voorkomen.In ZOO Antwerpen mag je zeker de schitterende Savanne niet missen, daar verblijven onder andere Kaapse buffels, witte neushoorns en meer dan 200 vogels.

De flamingo’s zijn één van de vele trekpleisters van het park, net zoals de gorilla’s, de chimpansees, brilberen, zeeleeuwen en uiteraard ook de olifanten.

Maar ook wie het wat kleiner ziet, geniet zeker van een bezoek aan ZOO Antwerpen dankzij een de vele dieren in het aquariumgebouw en in het reptielengebouw.

Niet onbelangrijk: ZOO Antwerpen is 365 dagen per jaar open.

Related Posts

© 2021 DLBV.be - Theme by WPEnjoy