7 voordelen van het hebben van een huisdier

huisdieren voordelen

Huisdieren geven je niet enkel hun onvoorwaardelijke liefde. Ze verbeteren ook de kwaliteit van je leven en geven zelfs je gezondheid een boost! Waarop wacht je?

Wetenschappelijk onderzoek bewijst dat huisdieren ons als mens niet alleen gelukkiger, maar ook gezonder maken. Wist je dat mensen met huisdieren minder vaak naar de dokter gaan?

Een dier in huis nemen komt met een grote verantwoordelijkheid, maar de voordelen wegen zwaarder door dan de nadelen. Zowel mentaal als fysiek zullen baasjes voordelen ervaren. We zetten de belangrijkste op een rijtje…

Spelen met je huisdier is één van de leukste manieren om de stress  in je leven onder controle te houden. Het verlaagt zelfs je bloeddruk. Even alle zorgen vergeten en ‘in het moment leven’. Studies bewezen dat baasjes zelfs minder snel depressief worden in vergelijking met mensen zonder huisdier.

Wie een hond heeft moet daar dagelijks mee gaan wandelen. Dit surplus aan lichaamsbeweging is niet alleen een fysieke bonus, maar zorgt ook voor een relaxerend effect.

Huisdieren vormen ook het ideale gezelschap. Niet alleen heb je de vriendschap van je huisdier, maar bij het uitlaten van je hond zal je misschien ook al snel contacten leggen met andere baasjes die met hun beste vriend op wandel zijn.

Wist je trouwens dat er ‘huisdiertherapie’ bestaat? Het aaien van je hond of kat zal niet alleen troost bieden, maar het contact met dieren kan ook pijnbestrijdend werken.

Een huisdier versterkt ook je immuunsysteem. Het meeste voordeel haal je hieruit als je reeds op jonge leeftijd een dier hebt om mee te spelen. Kinderen worden op die manier in veilige dosissen blootgesteld aan ziekteverwekkers en allergenen waardoor ze immuniteit opbouwen.

Uiteraard geeft een huisdier ook betekenis aan je leven. Zeker als je een dier adopteert uit een asiel zal je als baasje heel wat voldoening halen uit het veilige, liefdevolle thuis dat je dat levende wezen biedt.

Natuurlijk mag je door al die voordelen ook de nadelen niet uit het oog verliezen. Een huisdier houden kost (veel) geld, je moet voldoende tijd en aandacht besteden aan je huisdier en soms moet je ook opofferingen maken op sociaal vlak. Maar weegt dat op tegen alle voordelen en de liefde die je van een huisdier krijgt? Dat kan alleen jij beslissen…

Related Posts

© 2021 DLBV.be - Theme by WPEnjoy