Familie-actrice Margot Hallemans: “yoga is niet zweverig”

Margot Hallemans Familie yoga

Margot Hallemans speelt als jarenlang Hanne Van den Bossche in Familie. Maar naast haar werk als actrice volgt Margot ook een opleiding tot yogadocent. Yoga is voor haar een ‘way of life die me helpt om mijn geest, gevoel en lichaam te beheersen,’ onthult de 27-jarige actrice in Het Laatste Nieuws.

Margot Hallemans verzeilde in de yogawereld toen ze alleen ging wonen. Haar moeder volgde al meer dan tien jaar yogalessen en toen Margot in de fitness waar ze sportte ook groepslessen yoga bleken aan te bieden, ging de actrice overstag. Yoga vormde een aangename afwisseling voor het lopen, getuigt Margot.

Margot Hallemans vergelijkt het effect van yoga met de runners high die ze ervaart bij het lopen. Ook die creëert immers ongelofelijk veel innerlijke rust in haar hoofd, onthult de actrice. “Het helpt me om dieper te ontspannen én beter te connecteren met mezelf,” vertelt Margot Hallemans in een interview met Het Laatste Nieuws.

Margot Hallemans verduidelijkt haar visie: “Wanneer je in verbinding bent met jezelf, leef je vanuit je hart en de wijsheid van je ziel. Stress of pijn is bijvoorbeeld een symptoom, een signaal dat ergens de verbinding met je lichaam is verbroken. Het helpt om op zo’n moment te letten op je ademhaling, of te stoppen met het aanvaarden van excuses die je jezelf oplegt. De meeste mensen draven maar door. Gedachten, overtuigingen en oordelen moeten dan wijken voor wie jij écht bent.”

Margot Hallemans ziet dan ook alleen maar voordelen aan de dagelijkse yoga die ze in haar ‘miracle morning’-ochtendroutine opneemt. Als yogi wil ze haar positieve ervaringen delen met anderen, maar met een vingertje wijzen dat iederéén aan yoga moet doen is niet aan haar besteed. Toch wil ze één vooroordeel over yoga de wereld uithelpen.

“Wie yoga niet kent, catalogeert het als zweverig,” aldus Margot Hallemans, maar dat vindt ze onterecht. “Voor mij is yoga net iets dat je met beide voeten in het hier en nu brengt.” En de actrice ziet ook nog een ander pluspunt aan yoga

“Wie bezig is met fysiek, mentaal of emotioneel welzijn, schenkt wellicht meer aandacht aan het creëren van balans door bijvoorbeeld evenwichtige voeding of het vermijden van zintuiglijke prikkels.” Iemand die aan yoga doet zal dan ook sneller aandacht besteden aan gezonde voeding en voldoende beweging.

Margot Hallemans geeft ook nog met plezier een tip mee die yogi kunnen toepassen: “Als de opnameleider aftelt naar de volgende take sluit ik nog een paar seconden mijn ogen of adem ik nog enkele keren in en uit. Sinds ik yoga doe, maakt het vinden van focus onderdeel uit van mijn setroutine.” En zo ziet de Familie-actrice enkel maar voordelen aan het dagelijks beoefenen van yoga.

Related Posts

© 2021 DLBV.be - Theme by WPEnjoy