Stan Van Samang getuigt over huilbaby: “het is verschrikkelijk om je kind pijn te zien hebben”

Stan Van Samang - VTM

Stan Van Samang en zijn vriendin Barbara keken enorm hard uit naar hun eerste kindje. Maar toen de kleine Lenny geboren werd zorgde het baby’tje voor heel wat slapeloze nachten. Lenny was immers een huilbaby…

Zanger, acteur en presentator Stan Van Samang koesterde altijd al een grote kinderwens, maar steeds ging zijn carrière voor. Tot het koppel begin 2017 bewust koos om voor een kindje te gaan.

Stan wist meteen dat hij een aanwezige papa wilde zijn voor zijn kroost. Toen al beloofde hij plechtig om ’s nachts mee op te staan. Spijtig genoeg zou dat ook hoognodig zijn…

Op 30 juni 2017 mochten Barbara en Stan hun zoontje Lenny in hun gezinnetje verwelkomen. Maar hoe gelukkig het baby’tje hen ook maakte, de kleine Lenny bezorgde hen ook heel wat zorgen omwille van gezondheidsproblemen.

Lenny was immers een huilbaby die last had van reflux. Voor zijn ouders betekende dat dat de nachten héél erg kort waren. Het koppel gaf in interviews toe hoe zwaar de zorg voor hun kleintje was.

Stan en Barbara zagen zich genoodzaakt af en toe afzonderlijk te slapen zodat één van hen soms toch eens een goede nachtrust had. Niet alleen fysiek was het een hele klus, ook mentaal begon het door te wegen…

“Het is verschrikkelijk om je kind pijn te zien hebben en te weten dat je niets kunt doen,” aldus Stan Van Samang over zijn kleine oogappel.

Want ook al had Lenny hun leven onverwachts overhoop gegooid, toch nestelde het jongetje zich ook meteen in de harten van zijn mama en papa. Papa Stan waste zijn handen zelfs met de babyzeep van Lenny zodat hij alleen maar aan zijn handen moest ruiken wanneer hij zijn kleine vriend miste.

Stan Van Samang ging op een volledig andere manier in het leven staan na de geboorte van Lenny. “Toen mijn vrouw Lenny voor de eerste keer in haar armen hield, dacht ik: ‘Wat is dees jong? Hoe graaf is dat?'”

“Ik knipte die navelstreng door en van de ene op de andere moment was ik… vader. Het legt toch wel wat gewicht op je schouders, want je weet dat dat mensje je de volgende jaren heel hard nodig zal hebben”, getuigt Stan in Hallo.

Stan moest wel toegeven dat niet alleen het vaderschap een ander mens van hem maakte, maar ook de oververmoeidheid door de slapeloze nachten had een belangrijke invloed.

De oververmoeidheid zorgde ervoor dat Stan een korter lontje had, al deed de zanger zijn best dat op niemand uit te werken. “En al zeker niet op Lenny. Daar zie ik hem ondanks alles veel te graag voor. Hij kan er uiteindelijk ook niets aan doen. Het is niet dat hij stout is, hé. Hij kan gewoon niet zeggen wat er aan de hand is.”

De getuigenis van Stan Van Samang over hun huilbaby zal herkenbaar zijn voor veel jonge ouders: “Ons zoontje is nu 2 jaar en hij slaapt zeer goed. Helaas doet hij dat overdag en niet ’s avonds, zoals het zou moeten.”

Ondertussen is Lenny ouder en kregen Stan en Barbara met Stella ook een dochtertje, maar ook nu nog ligt Stan Van Samang wakker door zijn zoontje. Al is het dan om een andere reden…

In Hallo vertelt Stan Van Samang dat hij wel eens piekert nu hij vader is geworden. “Als ik al pieker, is het over Lenny. Over zijn slapeloze nachten, over zijn welzijn, over de mens die hij later zal worden… Vooral dat laatste houdt me bezig.” Zal Lenny zorgeloos kunnen opgroeien in deze wereld? De toekomst zal het uitwijzen.

Related Posts

© 2021 DLBV.be - Theme by WPEnjoy