Fisher-Price wordt 90 jaar jong!

Fisher-Price, het internationaal toonaangevende speelgoedmerk voor baby’s en kleuters, is negentig geworden. Een mijlpaal voor het baanbrekende Amerikaanse bedrijf dat in juni 1930 werd opgericht. Fisher-Price maakte al miljoenen kinderen gelukkig en schreef in zijn rijke geschiedenis heel wat innovaties op zijn naam. Het merk nam als eerste de term ‘Preschool Toys’ (1934) in de mond, maakte als eerste gelicentieerd speelgoed en was een van de eerste bedrijven die kleuters spelenderwijs laat coderen via de bekroonde Code-A-Pillar (2016).

Speciaal voor zijn verjaardag zette Fisher Price België een liefdadigheidsactie op touw, samen met het Brusselse Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola (UKZKF), het UZ Gent, het UZ Leuven en het CHU Charleroi. In april werden bijna duizend stuks speelgoed geschonken. De afgelopen jaren gaf het merk al honderden stuks speelgoed weg. Met deze actie zetten Mattel en Fisher-Price hun inspanningen voor hulpbehoeftige kinderen dus gewoon voort.

“Negentig jaar lang al maken we kinderen gelukkig met innovatieve producten die ouders en kinderen al generaties lang dichter bij elkaar brengen. Het stemt ons dan ook heel blij dat we de kinderen in deze ziekenhuizen kunnen helpen en samen deze mijlpaal mogen vieren”, aldus Diane Magne, marketingmanager bij Mattel Benelux.
Fisher-Price heeft een lange staat van dienst als het om maatschappelijke verantwoordelijkheid en hulp aan de samenleving gaat. Tijdens de Tweede Wereldoorlog, in de jaren 1940, schakelde Fisher-Price over op de productie van medische voorraadkisten en ander hulpmateriaal. En dat amper tien jaar na zijn oprichting. “Als ze onze fabriek nodig hebben voor de oorlog, stellen we de productie van speelgoed wel even uit”, zei een van de oprichters, Herman Fisher, toen.

Tijdens de wereldwijde COVID-19-pandemie in 2020 bracht Fisher-Price een speciale verzamelcollectie van actiefiguren en Little People Community Champions, de zogenaamde #ThankYouHeroes, uit. De opbrengst daarvan gaat volledig naar goede doelen die zich inzetten in de strijd tegen COVID-19. “#ThankYouHeroes is een eerbetoon aan de echte helden uit de gezondheidszorg en het alledaagse leven, en bedoeld om eerstehulpverleners een financieel duwtje in de rug te geven”, vertelde Chuck Scothon, Senior Vice President bij Fisher-Price en Global Head of Infant and Preschool bij Mattel. “Of dit speelgoed nu wordt geschonken uit erkenning voor iemand die aan de frontlinie werkt of kinderen helpt om te praten over hun gevoelens, we hopen dat Fisher-Price-speelgoed, en spelletjes in het algemeen, het leven van kinderen en volwassenen wat draaglijker kunnen maken in deze moeilijke tijden.”

Het bedrijf lanceerde onlangs een meerjarige, uitgebreide marketingcampagne met als titel ‘Let’s Be Kids’. Die is een ode aan de manier waarop kinderen de wereld zien, met optimisme en humor. De campagne nodigt volwassenen ook uit om het kind in zichzelf wakker te maken en het plezier van het spelen te herontdekken.

Ontdek hier het assortiment.

Related Posts

© 2021 DLBV.be - Theme by WPEnjoy