Ontdek de 9 leukste spelletjes voor in de tuin

tuinspelletjes

Hoe bouw je een onvergetelijk feestje in de tuin voor je kinderen? Zoek je een manier om van hun verjaardag een unieke ervaring te maken? Of wil je hen gewoon creatief bezighouden? We zetten de leukste tuinspelletjes op een rijtje…

Bouw een kamp

Wie heeft er als kind geen kamp gebouwd? Een kamp hoeft ook geen boomhut te zijn, maar kan ook gewoon een tent zijn (of een leuke constructie met een laken en wat tuinstoelen) of een knusse verstopplaats in de tuin.

Zaklopen

Ook een echte klassieker en buiten een stevige zak heb je er niets voor nodig! Een leuk idee is om de kinderen ook in teams te laten strijden. Dat maakt het extra leuk!

Schattenjacht

Ga op schattenjacht met je kind en ontdek mooie of zelfs leerrijke schatten in je eigen tuin. Een kiezelsteen die er extra mooi uitziet? Een stukje schors met een unieke vorm? Een mooie bloem? Vergeet zeker je vergrootglas niet en maak desnoods een schatkaart van jouw prachtige vondsten!

Piñata

Een piñata maakt van elk feestje een onvergetelijke gebeurtenis! Deze traditie komt overgewaaid uit Zuid-Amerika en met een stok probeer je geblinddoekt de piñata kapot te slaan. Doel van het spel? Alle snoepjes die in de piñata zitten te bevrijden!

Stoepkrijt

Niet iedereen heeft een groene tuin om de kinderen in los te laten, maar een stoep heeft iedereen. Ga aan de slag met groot stoepkrijt en maak de mooiste tekeningen.

Zandbak

Een tuin is leuk, maar misschien wroet jouw kind liever in het zand? Dan biedt een zandbak dé oplossing.

Springkasteel

Heb je een grote tuin, heel wat kinderen op bezoek én een groot budget, dan kan je een springkasteel overwegen. Een springkasteel maakt van jouw feestje een onvergetelijke ervaring maar zal natuurlijk niet voor iedereen weggelegd zijn.

Trampoline

Een goed alternatief voor een springkasteel is een trampoline. Die komen in verschillende maten, maar pas wel op voor voldoende beveiliging. Een ongeluk is snel gebeurd.

Water

Niets zo leuk als een waterspelletje tijdens een hete zomerdag. Een plonsbadje, een zwembad, enkele waterpistolen of gewoon aan de slag met waterballonnen. Met water scoor je altijd!

Related Posts

© 2021 DLBV.be - Theme by WPEnjoy