Thuis-actrice Ann Pira bedwingt faalangst met meditatie en yoga

Ann Pira Thuis yoga

Ann Pira gaat als Nancy als een wervelwind tekeer in Thuis, maar in het echte leven heeft de actrice eindelijk rust gevonden. Vroeger worstelde Ann Pira met onrust en stress… Vooral haar echtscheiding met Herbert Bruynseels was een moeilijke periode.

Ann Pira blikt in Dag Allemaal terug op haar echtscheiding die ze omschrijft als een rouwproces: “Je moet door de pijn heen.”

Het Thuis-gezicht geeft toe dat ze op scharniermomenten in haar leven beroep deed op professionele hulp. Praten met een therapeut of psycholoog kan wonderen doen. Het vragen en aanvaarden van hulp is bij Ann Pira thuis nooit een taboe geweest.

Maar ondertussen heeft de actrice zichzelf beter leren kennen en kan ze de stress beter beheersen. “Om tot rust te komen moet ik vooral veel bewegen,” klinkt het bij Ann Pira in Dag Allemaal. “Wandelen, fietsen, zwemmen, yoga…”

Ann Pira beoefent al dertig jaar yoga. Lang voor er sprake was van een hype kwam de actrice al tot rust dankzij yoga. “Soms in m’n eentje thuis, maar ik probeer wekelijks toch één groepsessie bij te wonen,” aldus Ann.

Elke ochtend doet Ann Pira ook aan meditatie. Het maakt deel uit van haar ochtendroutine. Die tien minuten meditatie zorgen ervoor dat de actrice “bewuster en helder” in het leven staat.

Ondanks haar lange carrière lijdt Ann Pira nog steeds aan faalangst, bijvoorbeeld bij een première van een nieuw theaterstuk. Maar dankzij yoga en meditatie ervaart de actrice dat vooral als ‘gezonde zenuwen’.

Related Posts

© 2021 DLBV.be - Theme by WPEnjoy