Spice up your BBQ at home

Zomertijd is barbecuetijd. Er zijn enkele nieuwe Oil & Vinegar producten waarmee jij extra pit in je avond steekt.

A whiskey twist
Dat we met Whiskey verschillende cocktails kunnen maken, wisten we al. Van een Whiskey Sour tot een Manhattan, maar – let’s be honest – zelfs onze koffie durven we van tijd tot tijd een Ierse upgrade te geven.
Een Whiskey burger of gegrilde kippenpoten op je barbecue? Vanaf deze zomer is ook dát mogelijk. Meng de ‘Whiskey Mustard’ met de ‘Whiskey Vinegar’, grof zeezout, zwarte peper en korianderzaad. Meer heb je niet nodig voor een heerlijke marinade voor je BBQ-vlees.

Bourbon-up je aperitief met de overheerlijke ‘Bourbon Whiskey’-chips. De chips worden dikker gesneden dan het merendeel van de chips merken. Met een geweldige smaak en een hele fijne crunch tot gevolg. Leuk extraatje: op de verpakking van de ‘Bourbon Whiskey’-chips staat de naam van de persoon die de chips gemaakt heeft én van welke boer de aardappelen afkomstig zijn.

Het gepassioneerde familiebedrijf achter deze sauzen specialiseren zich al vele jaren in bijzondere chilisauzen. De chilipepers van volgend trio worden met grote zorg gekweekt in het zonnige Zuid-Afrikaanse Westkaap, een steenworp van Kaapstad.

Zoet, exotisch en pikant; met de licht spicy ‘Lemon Chili sauce’ waan je je meteen op een wit strand aan de Zuid-Afrikaanse kust. Een frozen margarita, calamares en de ‘Lemon Chili Sauce’ als dip. Een staycation smaakte nog nooit zo lekker!

Die rood-oranje tint, de kleur van de ondergaande zon. Na de heerlijk gefrituurde calamares is het tijd om je gamba’s te bereiden.

Voorbereidingstijd: 10 minuten | Kooktijd: 5 minuten | Personen: 4
Ingrediënten

  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el. Extra vierge olijfolie met citroen
  • 500 g scampi’s
  • 1 flesje salsa della mamma
  • 1 el. Habanero chili sauce dressing
  • 1 buffelmozzarella (optioneel)

BEREIDING
Pel de scampi’s. Stoof de fijngesnipperde knoflook in extra vierge olijfolie met citroen, laat goed heet worden en bak de scampi’s kort mee tot ze mooi roze kleuren. Meng het flesje Salsa della Mamma met een goede scheut ‘Habanero Chili Sauce’ en giet de saus over de scampi’s. Voeg eventueel wat fijn gescheurde buffelmozzarella aan de saus toe voor een mildere smaak. Serveer met brood of pasta.

De Ghost Chili-peper stond tot voor kort in het Guinness Book of Records vermeld als heetste peper ter werd. In tegenstelling tot de Habanero-peper, laat hij de andere smaken van het gerecht wel tot zijn recht komen en dat omdat de pit zich niet meteen verspreid in de mond. De ‘Ghost Chili Sauce’ is heerlijk in een marinade van honig en azijn, máár let op: gebruik met mate(n)!

Related Posts

© 2021 DLBV.be - Theme by WPEnjoy